now my life is sweet like cinnamon

2014-09-30 @ 23:58:11
Sådär! Nu har jag gjort klart designen. Ganska enkel men fin ändå. Det är bara mina egna bilder för en gångs skull! Det känns ju faktiskt kul. Hade inte så mycket höstbilder så det får väl bli senare. Och bakgrunden har jag inte helt bestämt mig för, men det får vara så länge! Nu håller jag på att somna framför skärmen här, dags att krypa ner under täcket. Imorgon står klockan på 6!

 
 
 
 
 

Onsdagar

2014-09-24 @ 14:09:00
Idag har jag haft en sjukt skön sovmorgon. Börjar klockan 16! Har bara suttit i soffan, kollat tv och ätit tacos. Ska precis dricka upp det sista av min chai latte och sen börja fixa mig för dagen. I måndags hade jag en rolig, men lååång dag. Började klockan 8, slutade 16, skulle ha lite upplärning efter det, och sen klockan halv 9 skulle vi ha personalmöte på bikbok så det var ingen idé för mig att åka hem mellan. Som tur var så skulle inte Camilla det heller! Så vi gick iväg och åt på Joe and the juice under tiden, hade så himla trevligt!♥ Sen var det ju dags för personalmöte och det var så mysigt och bra, vi satt allihop i butiken och drack pepsi och diskuterade en massa olika saker. Är så otroligt glad att jag jobbar med sånna fantastiska tjejer. Efter det var det iallafall äntligen dags att åka hem! Klockan 12 på natten satt jag på tåget hem till Sandes igen alltså. Jag hade då varit inne i stan i ca 16 timmar. Kunde inte sova när jag kom hem heller, fick 4 timmars sömn eftersom att jag skulle upp klockan 6 dagen därpå också. Åkte till jobbet vid 7 och sen var jag helt död när jag kom hem igår. Så ett 16-20 pass idag var verkligen passande.

Förresten så håller jag på med nya bloggdesignen för fullt! Så den borde snart vara klar. Får ju inte så många timmar om dagen då jag kan sitta och hålla på med det mellan jobb, träning och faktiskt umgås med människor runt omkring mig, hehe.
Ni får ursäkta mina naglar på denna bild..

World on fire

2014-09-18 @ 10:56:00
Solen lyser ute vid hamnen och det är så himla skönt väder idag! Sjukt hur fint väder det har varit här den senaste veckan, sol varje dag! Tydligen vid den här tiden på året brukar det spöregna varje dag i Stavanger.
Nu har jag precis fixat klart mig och ätit lite, ska snart gå iväg till tåget. Idag ska jag bara jobba 12-16, samma imorgon då vi också får lön och efter det har jag ledig helg. Kan det bli mycket bättre än så? Dessutom kommer Ida tillbaka från Bergen för att stanna i Stavanger över helgen så vi ska hitta på någonting. 
Efter jobbet tänkte jag och Jonathan städa lite i lägenheten och sen så hoppas jag att jag får lite gjort på bloggdesignen. Har inte så mycket idéer men det brukar alltid lösa sig.

Har förövrigt blivit helt beroende av dessa duschgeléer(?) från The body shop efter att jag var hemma hos Hanne och fick låna hennes med mango. Dessutom har dom ett bra hösterbjudande på dom nu, vanligtvis kostar de 98,- Men nu kostar de bara 69,-
 

När vi flyttade till Norge

2014-09-15 @ 00:08:00
Jag har flera gånger fått frågan om jag kan berätta hur vi gick till väga när vi flyttade till Norge. Så nu tänkte jag skriva om hur vi gjorde när vi flyttade, för nu ett år sedan.

Det började ju med att jag, Jonathan, Frida och Rami hade bestämt oss för att vi alla skulle flytta tillsammans till Norge. Vi träffades hemma hos Jonathan kommer jag ihåg, och disskuterade om hur mycket pengar vi alla hade sparat undan, och vad vi hade att röra oss med. Vi såg till att alla hade råd med den första hyran, depositionen och mat första månaden. Vi var så sjukt taggade kommer jag ihåg. 
Det vi gjorde allra först var iallafall att fixa en lägenhet. Vi gick in på Finn.no och sökte på bostäder och försökte hitta någonting billigt och tillfälligt, för vi tänkte att så fort vi faktiskt kom till Norge och hade jobb så kunde vi ju byta bostad. Det var egentligen att ta det första bästa som gällde då bara för att komma iväg. Vi kollade runt i hela Norge, så att vi hamnade i Stavanger var egentligen bara en slump. Vi mailade/ringde på många lägenheter och det var inte så himla lätt att fixa när man inte kunde träffa hyresvärden och inte se lägenheten heller. Vi hade kontakt med flera stycken men tillslut kom vi överens med en hyresvärd om att vi skulle få hyra hans "källarlägenhet" i Gausel, Stavanger. Det fick duga tänkte vi.

Vi hade bestämt oss för att åka den 1 september vad som än hände typ, vi var tvugna att ha ett datum eftersom att annars är det så lätt att man skjuter upp det. Så ingen hade jobb, vi hade bara snackat med vår blivande hyresvärd på telefon ett par gånger och vi skulle åka bil till Stavanger själva. Läget var egentligen ganska osäkert haha, men vi bara gjorde det. Kommer ihåg det som igår när Jonathans pappas bil som vi skulle låna stod utanför mammas lägenhet. Den var helt fullproppad med väskor, och i den satt Jonathan, Frida och Rami och de såg alla tre så himla glada ut. Mamma och Johan hjälpte mig att packa i bilen, så var det det med att säga hejdå. Jag hade inte riktigt förstått att jag faktiskt skulle flytta hemifrån tror jag. Det var otroligt jobbigt att åka från mamma, men när vi väl var påväg så var jag så himla glad och förväntansfull. Kan aldrig någonsin beskriva den känslan med ord, vi alla bodde hemma hos föräldrarna innan, hade tagit studenten 2 månader tidigare och nu helt plötsligt var vi påväg till ett annat land där vi skulle bo. Jag hade dessutom aldrig ens varit i Norge innan det här. 

Det tog sån otroligt lång tid att åka. Vi åkte fel flera gånger och alla blev rätt less faktiskt. Det var ju bara Frida och Jonathan som kunde köra dessutom, så det blev ju otroligt jobbigt för dom två. Vi stannade efter vägen för att vila/sova, försökte ta in på hotell men allt var fullt och försökte sova i bilen vilket var omöjligt eftersom att man bara kunde sitta helt raklång för att vi hade så otroligt mycket väskor runt omkring oss även inne i bilen. Det tog oss ca 2 dagar och en natt att åka men tillslut, tillslut var vi ÄNTLIGEN framme. Kommer ihåg att vi stod utanför villan och hade inte snackat något med hyresvärden än den dagen.  Vi kollade in genom fönstret till källaren och blev så himla besvikna kommer jag ihåg. Det såg såå himla litet och fult ut tyckte vi, haha. 

Vi flyttade iallafall in där och det var faktiskt mycket bättre än vi hade trott när vi kollat in genom fönstret. Det var mycket större än vad det hade sett ut, och himla mysigt. Dagen efter åkte vi direkt ut och sökte jobb. Vi skrev ut Cv:n och gick runt överallt. Jag tror ärligt talat att jag sökte ca 25-30 jobb de första veckorna och ingenting hände. Inte för någon av oss. Men tillsut, efter 2 veckor tror jag, fick vi faktiskt napp! Alla 4 fick jobb på coop! Jag och Frida tillsammans på ett coop och Jonathan och Rami tillsammans på ett annat coop. Det var så allting började! Jag och Frida hade så himla kul på jobbet kommer jag ihåg. Det var en speciell tid i mitt liv som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Får alltid en speciell känsla i kroppen av att tänka på det. Alla dagar man tog bussen till Coop, alla roliga kvällspass tillsammans med Frida och våra andra jobbarkompisar, som förövrigt var så himla härliga. Alla regniga kvällar man tog bussen hem till källaren, till våran lilla familj som vi kallade oss haha.


Så egentligen var hela grejen ganska "spontan" och inte alls helt genomtänkt, och det fanns ju såklart en liten risk med att bara åka när ingenting var helt säkert. Men samtidigt så tror jag att vi hade kommit iväg väldigt mycket senare, eller kanske inte alls om vi hade tyckt att allting med jobb och lägenhet skulle vara helt spikat för alla fyra. Om jag hade åkt ensam till Norge hade jag dock sett till att boende och jobb var helt säkert! För det blir ju väldigt mycket lättare då eftersom att man inte måste anpassa sig efter 3 andra personer. Och det blir ju såklart en helt annan sak om man ska åka iväg helt ensam.

Den här texten blev väldigt mycket längre än jag trodde att den skulle bli hehe,  men det var iallafall så det gick till när vi flyttade! Sedan efter det har jag haft flera jobb - feel, b-young och bikbok som är mitt nuvarande jobb, och som jag trivs så himla bra med! Och vi har ju dessutom flyttat också.


Här var vi påväg! Vi var nästan vid gränsen till Norge

Paus någonstans i Norge mitt i natten

Första middagen i lägenheten!

Killarna fixar med internet, precis när vi flyttat in

Söker jobb!
Prommis runt Gausel med Fido
 
Blir helt varm i hjärtat av att se alla dessa gamla bilder! haha♥

Heartbeats.

2014-09-09 @ 00:25:00
Min blogg ser förövrigt ut som skit just nu. Vill fixa! Gjorde det ju bara lite halvhjärtat förra gången för att jag inte hade tid och inte heller orkade. Har blivit ett freak de senaste veckorna med att fixa/organisera och städa. Imorgon ska jag jobba 8-16 sen direkt till gymmet och köra ett armpass och sedan hem å städa. Kanske hinnet börja lite smått med en ny design efter det! Hoppas.

Ser fram emot jobbet imorgon såå himla mycket. Måste egentligen sova nu, ska upp klockan 6. Har fixat frukost, kläder jag ska ha på mig och har plattat håret haha. Allt för att behöva göra så lite som möjligt imorgon på morgonen. 
 
 

photograph+

2014-09-08 @ 23:28:00
Köpte detta på kvadrat i förrgår. Älskar att köpa nya hudprodukter och nytt smink!
 

Thinking out loud

2014-09-07 @ 14:01:09
Nu har det hänt grejer. Jag har inte bloggat på ett bra tag nu pågrund av att det händer så otroligt mycket i mitt liv just nu! Både jobbiga och roliga saker. Jag har varit hemma i Sverige i 10 dagar och kom hem för en vecka sedan. Det jobbigaste med att vara hemma är att man saknar allt så mycket den första tiden när man kommer tillbaka till Norge igen. Men har vant mig med att vara tillbaka nu. Jobbet går jättebra och jag ser faktiskt väldigt mycket fram till imorgon, en ny vecka! 

Att vara hemma i Sverige var iallafall såå skönt och jag behövde det verkligen. Det var så underbart att träffa alla vänner igen och jag är så himla glad att jag har så fina människor i mitt liv. Den jag umgicks med mest var mimmi och vi hade så jäävla kul haha, som alltid. Saknar henne redan. Saknar också Johanna och Mamma, hela familjen faktiskt. Och Ricky, Cissi, didde och Alicia, saknar alla!  Nästa gång jag kommer hem blir i vinter och jag längtar redan.

Köpte dessa på Urban innan jag åkte hem. Är in love. Knäppte tyvärr inte nå mycket bilder alls hemma i Sverige, är så dålig på att komma ihåg det!