we sure know how to run things

2014-07-31 @ 23:29:00
Tiden går så fort när man jobbar dag. Stod upp klockan 6 imorse, började 8. Slutade klockan 4 och åkte direkt hem. Jonathan skulle jobba över så jag städade vårat rum som en liten överraskning till honom. Bäddade också sängen med våra helt nya påslakan från KID som jag köpte för några dagar sen. Det är så himla fint! Vitt med blå/lila blommor på. Han blev superglad när han kom hem, vi satte igång med att grilla nästan på en gång för att jag var så himla hungrig. När vi nästan var klara kom en skitsur gubbe och sa att vi inte får grilla på vår uteplats för att det luktar grillat i hela trapphuset då.. Seriöst vem har någonsin lidit av doften från grillat kött?

Imorgon åker Jonis till Sverige i ca 2 veckor.. känns så tråkigt:( Men en positiv sak är iallafall att det betyder att Evelina kommer flytta in i vår säng och vi kommer kunna ha skräckfilmskvällar. Nu ska jag prata lite med evis och sedan ska jag krypa ner bredvid Jonathan, för jag jobbar imorgon också!
Kolla vilken fin blomma(växt?) jag köpte för ett par dagar sedan också! Vet inte vad det har blivit med mig och blommor
 

There'll be peace when you are done

2014-07-28 @ 00:10:00
Har varit en säck potatis i soffan hela dagen, vilket är okej för det har varit mysväder idag, regnat och åskat. Men på kvällen var det dags att ta sig till gymmet och göra ett benpass. Har alltid en liten känsla av ångest när det är dags för ben, för det är så otroligt jobbigt. Plus att träningsvärken inte är att leka med alltså, haha. Men det gick väldigt bra och nu har jag hunnit komma hem, ätit, kollat på ett otroligt sorgligt avsnitt av skins och nattat Jonis. Han ska upp till jobbet imorgon, är inte avundsjuk alls hehe.

Älskar denna soffa!!!!
 

Gel Nail Lacquer

2014-07-26 @ 23:58:57
Måste bara berätta om dessa "Gel-lack" från Isadora som jag köpte igår. När Jonathans familj var här så hade Ebba med sig ett sånt gellack och jag fick prova det för att kolla hur det satt. Nu har det suttit som sten i en vecka, vilket är guld! Naglarna blir så sjukt äckliga på jobbet annars och man har ju inte alltid tid till att måla de när man kommer hem sen heller. Med dom här målar du först ett lager med den färgen du vill ha, har naglarna under en vanlig lampa eller solljus (du behöver alltså ingen UV-lampa) i 3 min och sedan målar du ett till lager och till sist avslutar man med top-coat. Det är ju självklart inte i närheten av riktiga akrylnaglar eller gelénaglar men det är otroligt mycket bättre än vanligt nagellack.

En exfolierande ansiktsrengöring från the body shop och 2 gellack från Isadora+ top coat
Älskade denna färgen!

like a million stars in the night sky

2014-07-26 @ 22:57:00
Det har varit en stressig vecka men nu har jag ledig helg. Haha, tycker jag alltid skriver att jag är ledig men det är bara då jag har tid att blogga. Så har varken jobbat eller gymmat idag, så skönt att inte känna att det är någonting man måste iväg till. Jag och Jonathan har typ bara legat i soffan och slappat hela dagen. Vi har knappt ens sett varandra den här veckan för att vi jobbat om varandra, så det har varit jättekul att kunna umgås lite♥
Nyss ätit sjukt god mat också, grillat med potatisgratäng. Nu sitter jag och Evelina i soffan (igen) och ikväll ska vi bara lyssna på lana del rey, kolla på skins, äta massa chips och inte alls tänka på någonting som har med jobb att göra.


Jättefina rosor som jag fick av bästa Evelina tillsammans med en kexchoklad för en vecka sedan
 

Preikestolen

2014-07-24 @ 13:20:00
Har haft några fantastiska dagar med Jonathan och hans familj, som sagt så var dom här och hälsade på. De hade lånat en husbil och bodde på campingen i Sola, vilket typ är den finaste campingen jag någonsin sett. En strand med helt vit sand och turkost vatten, en liten hamn med några mysiga båtar och fiskebodar. Jag och Jonathan sov i husbilen med hans familj en natt också, så mysigt!! I Lördags åkte vi till Preikestolen. För er som inte vet vad det är så är det en fjällplatå som ligger 600m ovanför lysefjorden.
När vi väl var framme (efter att ha åkt ett antal mil fel först) så började vi iallafall att vandra upp mot preikestolen. Det tog ca 2 timmar att komma upp och det var faktiskt otroligt jobbigt. Men det var helt klart värt det. Lite läskigt för att det var så högt upp, men så himla häftigt! Går inte riktigt att beskriva känslan.

Påväg upp
 

framme!

Haha.. var lite svårt att få till en bra bild där uppe, det blåste och ville inte stå så nära kanten

Utsikten från platån
 
 



The red flag

2014-07-17 @ 15:04:00
Nu har jag inte haft datan på på typ en vecka eller nått sånt. Har jobbat, gymmat, ätit och sovit. Inget nytt. Nu har jag ledigt i några dagar vilket är så skönt. Idag är första lediga dagen och jag ligger fortfarande i soffan i myskläder. Snart ska Evelina åka till jobbet samtidigt som Jonathan kommer hem från sitt jobb och då ska vi åka iväg till Solas camping. Det är nämligen så att Jonathans Pappa, Eva, Albin och Ebba är här! Dom har med sig sin hund Ester också haha, så sööt. Vet inte riktigt vad vi ska göra, det är inte så himla bra väder (såklart, jag är ju ledig) men någonting ska vi nog hitta på. De har varit här i 2-3 dagar nu men har knappt hunnit se de eftersom att jag jobbat. Åker hemifrån vid 11 och är hemma i lägenheten igen runt 23.00 på kvällen. Då har jag ju jobbat, gymmat och åkt en hel del buss/tåg.

Nu ska jag iallafall hoppa in i duschen och göra mig klar för att åka iväg! Ville bara uppdatera lite snabbt eftersom att det var så längesedan! Ska ta med kameran idag så kanske jag får lite roliga bilder att lägga upp senare.

Är inte världsbäst på det här med att äta bra, hehe
 
 
 
 
 

no rest for the wicked

2014-07-03 @ 12:18:00
Men idag har jag äntligen ledigt!! Har nu jobbat 10 dagar i rad, och igår på jobbet kände jag mig så otroligt trött och sliten. Gick på någon slags extraenergi tror jag. Efter jobbet mötte jag Evelina och gjorde ett ryggpass på gymmet innan vi gick hem och åt tacos. Idag har jag sovit, fixat ögonbrynen och målat naglarna, sånt man inte hinner annars haha.

Har tänkt ganska länge på att beställa ett par Nike air force 1. Har inte kunnat bestämma mig om jag ska köpa höga eller låga men nu har jag bestämt mig till 99 och det blir nog ett par låga. Tänkte beställa igårkväll men bara för att jag hade bestämt mig så fanns det inte min storlek någonstans.. Hittade på stadiums hemsida men kan inte beställa till Norge då. Så måste nog beställa hem till mamma så får de skicka hit de sen.. drygt.
Idag ska jag och Evelina kolla serier, shoppa, fika och äta Burger king. Så kommer Jonathan hem ikväll. Kan man ha en bättre ledig dag än så? Så jobbar jag 12-20 imorgon och sedan har jag ledig helg!! 
 

Den bästa dagen någonsin

2014-07-03 @ 11:24:17
Jag har tyvärr inga bilder på mig själv från midsommar i en fin klänning och blommor i håret. Jag firade midsommar i Brunnsberg mitt ute i skogen med mina nära och kära. Det var den bästa midsommaren jag någonsin haft tror jag. Och när man är mitt ute i ingenstans, det är lite kallt och man är bara med människor man trivs så otroligt bra med så känner man inte sånt superbehov av att klä sig i en fin (kanske lite obehaglig) långklänning som jag hade tänkt från första början. Iallafall! När jag hade varit hemma i sandviken i några dagar så åkte jag till Emilia och hälsade på henne i mora. Dagen efter det kom mormor och hämtade upp mig och vi hämtade upp Johanna och rasmus vid tågstationen, för att åka vidare mot Brunnsberg. Får alltid sån otrolig hemmakänsla när man åker vägen genom Älvdalen. Så många gånger som jag har åkt där, så många gånger jag har suttit och kollat på dalälven och den oändliga gröna skogen genom bilfönstret och så många gånger som jag tänk "där bor mina kusiner", eller "där uppe bor farfar"  när vi åker förbi de små vägarna som leder till deras gårdar. 

Så, när vi kom fram till Brunnsberg (som förövrigt är en liiiten by utanför Älvdalen, som också är en liten by) så var mamma, Johan, Joel och Frida redan där. De som bor där på gården är min morbror, han fru Nettan och deras barn. Samt min morfar och Eva. Plus en massa djur.

De vuxna hade redan börjat med maten så jag Johanna och Rasmus gick runt lite på gården medan vi väntade på att den skulle bli klar. Och min hemmakänsla är verkligen total just då. Vilken lyx att kunna vara på sitt favoritställe med alla sina favoritmänniskor egentligen! Senare på kvällen åt vi gott och drack massa vin. Detta var dagen innan midsommar.
Vaknade upp på midsommar och Johanna Rasmus och Jag bestämde oss för att åka ner på byn en snabbis för att köpa något att äta. När vi kom tillbaka hade alla börjat fixa med lite småsaker inför kvällen. Vi "barn" skulle fixa lite med lekar till senare då vi skulle ha femkamp, rätt så svår uppgift visade det sig. Men tillslut fick vi till det! När kvällen kom hade de bjudit in lite folk från byn som också skulle vara med och fira midsommar, så vi var rätt många som skulle sitta och äta vid långbordet på balkongen tillsammans. Där satt vi länge och pratade, skrattade och drack tillsammans en lång stund! Ni vet när man mår så himla bra att man önskar att man kunde spara ett ögonblick och bara få vara där om och om igen? Detta var ett sånt ögonblick. 
Vi lekte tillslut lekarna som vi hade arrangerat och som vi skrattade. Mitt lag förlorade men vad gör väl det:)  Det dansades runt en liten midsommarstång som vi gjort själva  och kvällen avslutades nere i slogboden. Det hade hunnit bli mörkt så vi satt alla vid elden medan en man satt och spelade dragspel och de flesta försökte sjunga med, men det lät väl lite sådär, hahah. 
Den här dagen var en sån där dag som nästan gör lite ont att tänka på för det var så underbart och man vill bara ha exakt den dagen en gång till, och det går verkligen inte att beskriva med ord hur bra allting var.

 

Brooklyn Baby

2014-07-01 @ 01:48:26
Har nu jobbat 8 dagar i sträck, och två till blir det innan lite ledigt! Har ledigt på torsdag och lördag-söndag. Ska bli skönt! Jag älskar mitt jobb men det ska bli skönt att andas ut lite. Fick en fråga i en kommentar om jag kunde skriva lite om hur jag fixar mig till vardags, och ja det kan jag absolut! När jag får tid. Kanske kan göra det nu i helgen. Tycker det är så kul när jag får förslag i kommentarerna om vad jag ska skriva om! För jag har inte riktigt någon motivation till att blogga. Mina dagar ser så otroligt lika ut. Sova äta jobba och gymma om det finns tid till det. 

Och nu har True Blood börjat igen!! Så jag har precis kollat på första avsnittet, sitter bara i soffan med Evelina och gör ingenting speciellt nu. Ska väl sova snart antar jag.

Lite randombilder! Första bilden är från bilen då jag och Jonathan åkte till Sverige

Lunch på jobbet
En väldigt tidig morgon i Sandnes hamn, påväg till jobbet
True Blood